Se frygten i øjnene og bliv stærk

Glødende stykker træ er 1200 grader varme. Og det er kun, hvis du har troen, at du kan gå på dem uden at blive brændemærket under fødderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke alle deltagere, der bifalder ugens udfordring i Lev Livet: 
- Jeg er jo opdraget til, at man ikke skal lege med ilden, så min krop vil ikke, siger Michelle.
Og der er da heller ikke nogen fysisk forklaring på, hvorfor det kan lade sig gøre at gå på gløder uden at blive forbrændt under fødderne, fortæller Ole Weiss, der er coach og direktør i virksomheden Mindweiss. I denne uges Lev Livet er han taget med Lev Livets seks deltagere ud for at gå på gløder på Sørup Herregård.
- Det handler om tro. Hvis ikke man tror på, at man kan gå på gløder uden smerte, så kan man heller ikke, fortæller han.
Men den noget spirituelle handling har et formål, ifølge Ole Weiss. Hvis man ser frygten i øjnene og går på gløder, vil det kunne hjælpe én i mange af livets andre svære beslutninger:
- Vi har et instinkt der siger os, at vi ikke skal komme i nærkontakt med ild. Men tør du gå imod det instinkt og gå på gløder, så vil den oplevelse arbejde for dig resten af livet. Hver gang du skal træffe en beslutning, som er lidt sværere en andre, kan du trække den her oplevelse frem for at overbevise dig selv.

Se hele programmet tirsdag klokken 19.45 på TV2 ØST.