¨

Se din kommune: Huspriserne stiger - højdespringeren er Stevns

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at huspriserne er steget over det meste af regionen. Foto: Morten Spuhr - TV ØST

Huspriserne er stort set steget i samtlige kommuner her i regionen. Særligt i Stevns Kommune, hvor priserne er steget med 27,1 procent i 2018.

- Det kan vi ikke klage over. Det er ganske udmærket.

Sådan lyder det fra Søren Lauritsen, der har 23 års erfaring med at sælge boliger på Stevns. For nye tal fra Boligsiden.dk viser, at huspriserne er steget over det meste af regionen. Og højdespringeren er Stevns Kommune. Her er huspriserne steget med 27,1 procent sidste år.

Og det kan ejeren af Danbolig Stevns, Søren Lauritsen, godt mærke.

- Det går fremad, siger han.

- Der er højere priser og kortere liggetider til vores sælgere.

Opsvinget har ramt landet

På landsplan er huspriserne steget fire procent i 2018. Og selvom priserne er faldet i Slagelse, Vordingborg og Guldborgsund kommuner, så er det generelle billede i Region Sjælland, at priserne er steget. På Lolland steg priserne 11,2 procent, i Odsherred med 19,8 procent – og så frontløberen Stevns med 27,1 procent.

- Der er en generel fremgang i dansk økonomi, siger Curt Liliegreen, der er direktør for Boligøkonomisk Videnscenter.

- Vi har økonomisk vækst, vi har en højere beskæftigelse nu og vi har stadigvæk meget lav rente. Ja, en historisk lav rente. Og det er de forhold, der medfører, at opsvinget på boligmarkedet har bredt sig fra de store byer og nu udover landet.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Stor forskel internt i kommunen

Men selvom huspriserne stiger, er det ikke alle boligejere med salgstanker, der kan regne med at få del i prisstigningen.

Der er blandt andet stor forskel på huspriserne internt i Stevns Kommune.

- Der er stor forskel på nord og syd, siger Søren Lauritsen.

- Hvis vi tager grundene. Køber du en grund i Strøby Egede, som har postnummer i Køge, 4600, så kan vi for en god grund få omkring 1,4 millioner kroner. Tager vi til Store Heddinge eller Rødvig, som ligger i den anden ende, så får vi et sted mellem 300.000 og 400.000 kroner. Så der er faktisk op til en million kroner i forskel på en byggegrund.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App