Se de nye bustakster her

17. januar næste år stiger Movias priser på busbilletter. Du kan se de nye takster her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den årlige regulering af taksterne i den kollektive trafik træder i kraft 17. januar 2016. Priserne i takstområde Syd, Møn, Falster, Lolland og Møn - stiger i gennemsnit med 1,3 procent. Rabat på rejsekort uden for myldretid samt mængderabatten fortsætter uændret, skriver Movia i en pressemeddelelse.

På Sjælland, Møn, Falster og Lolland fastholdes prisen på kontantbilletter til både voksne og børn. Mens rejsekort normalprisen – uden rabatter – stiger mellem 36 ører og 2,01 krone afhængigt af, hvor mange zoner, man rejser inden for takstområdet.

I Vestsjælland stiger priserne i gennemsnit med 1,4 procent næste år. Priserne på rejsekort og kontantbilletter holdes i ro i Vestsjælland næste år. Mens priserne på periodekort stiger som følge af den årlige takstregulering.

For voksne med periodekort stiger priserne mellem 5 kroner og 40 kroner afhængigt af, hvor mange zoner, der er på kortet. For børn er prisstigningen på periodekort maksimum 20 kroner afhængigt af antallet af zoner. Mens pensionister kan se frem til en stigning i priserne på mellem 10 kroner og 20 kroner pr. måned.

De rejsende kan også i 2016 få mængderabatter på personlige rejsekort på mellem 2-18 procent - afhængigt at hvor mange gange de rejser pr. måned. Mens pensionister og børn – ud over mængderabatter – også fortsat får hele 50 procent i rabat på rejsekort i forhold til normalprisen.

Rabat uden for myldretiden

Samtidig fortsætter rabatten uden for myldretiden på lokale rejser med rejsekort. Her får passagerer op til 20 procent. rabat, når de rejser mellem klokken 11-13 og 18-07 samt hele weekenden og helligdage.

- Der er penge at spare for rejsekortbrugere i Movias takstområde Syd, der både giver mængderabat og rabat uden for myldretiden. På landsplan har 1,5 millioner danskere over 12 år nu et rejsekort. Mens 38.000 passagerer i det sydsjællandske område har benyttet rejsekort indenfor de seneste tre måneder til den kollektive trafik, siger Movias centerchef Søren Englund.

Og om Vestsjælland siger han.

- Priserne på rejsekort og på kontantbilletter holdes i ro næste år. Og rabatten på rejsekort uden for myldretid fortsætter også i Vestsjælland. I Vestsjælland har 51.000 passagerer benyttet rejsekort inden for de seneste tre måneder. Den årlige takstregulering medfører en mindre stigning i priserne på periodekort, der i forvejen har attraktive priser, oplyser Movias centerchef, Søren Englund.

Fakta om takstændringer

  • Der er et loft over, hvor meget priserne for at rejse med bus og tog samlet set må stige.
  • Det er Trafik- og Byggestyrelsen, der fastlægger, hvor meget priserne i den kollektive trafik højst må stige om året.
  • Trafikselskaberne må selv bestemme priserne på de enkelte billettyper, så længe de samlet set holder sig inden for det fastlagte takststigningsloft.