Scandlines fyrer 200 i Danmark

Det var torsdag formiddag skæbnedag for de ansatte på færgerne i Rødbyhavn og i Gedser. 57 skulle fyres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Her til formiddag blev samarbejdsudvalget på et møde i Rødbyhavn orienteret om, hvor mange Scandlines vil fyre på de to overfarter.

Scandlines har tidligere meldt ud, at rederiet vil skille sig af med 400 ud af de 2.400 ansatte. I dag blev det så offentliggjort, at de 200 af afskedigelserne vil falde i Danmark.

-  Medarbejderne er i dag er blevet orienteret om, at man i næste uge afskediger 31 medarbejdere. Derudover har de fået at vide, at vi har nedbragt det naturligt med 26 stillinger, siger talsmand hos Scandlines Peter Vindum.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090514_scandlines.flv]

I alt bliver der altså afskediget 57 medarbejdere i Gedser og Rødbyhavn. De 26, der stopper som følge af såkaldt naturlig afgang, kan for eksempel være ved pension eller jobskifte.

Fyringerne sker med henvisning til, at krisen har udhulet rederiets indtægter siden sidste sommer.

Det kan blive meget dyrt for Scandlines at afskedige medarbejdere. Da Transportministeriet og Deutsche Bahn solgte rederiet til to kapitalfonde, fik de daværende ansatte en beskæftigelsesaftale, der betyder, at de skal have løn, hvis de opsiges før sommeren 2011.

Scanlines sætter navne på de fyrede i løbet af de tre første dage i næste uge, men de er langt fra sikre på, at det bliver den eneste fyringsrunde på rederiet.

- Vi skal forvente, at alle de områder, der kan spares og reduceres på uden at skade driften og forretningen, det vil garanteret blive berørt. Så det er ikke slut med det her, det tror jeg ikke, siger talsmand Peter Vindum