¨

Sass: Jeg er aldrig blevet truet af nogen

Foto: TV2 ØST

Sass Larsen anerkender politiets behandling af ham, men angriber den anvendte logik.

Den detroniserede socialdemokratiske toppolitiker Henrik Sass Larsen siger på én gang, at han er korrekt behandlet af Politiets Efterretningstjeneste, men at det er ulogisk, at han skulle have haft brug for beskyttelse fra en rocker.

Sass trak sig som ministerkandidat den 29. september, da der var udsigt til, at han ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt, blandt andet oven på et møde med en rocker.

Nu har han fremlagt sin version af sagen efter at have konsulteret jurister om, hvad han må fortælle.

Han undlader at kritisere politiet og myndighederne direkte.

- Nej. Det har jeg taget på mig. Det er fair nok. Det er jo os der laver lovene i Folketinget, siger Henrik Sass Larsen til TV2 News.

Samtidig påpeger han, at det er ulogisk, at han skulle have haft forbindelse til en rocker for at blive beskyttet.

- Jeg er aldrig blevet truet af nogen, siger han.

- Og hvis jeg havde følt mig truet, havde jeg nok ringet efter politiet og ikke efter en rocker, siger han til TV2 News.

Henrik Sass Larsen siger, at han har lagt sin version af sagen frem, fordi han ikke kan leve med falske rygter om forbindelser til rockere. Han har mødt den pågældende rocker én enkelt gang og siden svaret af almindelig høflighed på en sms fra manden, forklarer Sass.

Mødet kom i stand, fordi en ven til Sass, Tommy Kamp, ringede efter rockeren, som derefter sluttede sig til de to på en café i Køge, angiveligt for at beskytte dem.

Sass siger, han ikke vidste, at Kamp ringede efter rockeren. Men opringningen sætter senere sms'er mellem Sass og rockeren i et andet lys.

Sass blev pålagt tavshed af myndighederne om sammenhængen mellem sms'erne og den telefonsamtale, som Sass ikke kendte til.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App