¨

Sankthans: Gode råd når sankthansbålet brændes af

Foto: TV ØST

I aften bliver midsommeren fejret med sankthansbål af i hele regionen. Slagelse Kommune og Beredskabet giver her nogle gode råd.

I aften fejrer vi midsommeren, og mange steder i regionen samles unge og gamle omkring de blussende sankthansbål. Det er en gammel tradition, som de fleste forbinder med noget rart og hyggeligt. Slagelse Kommune og Beredskabet har samlet nogle gode råd og regler.

For at undgå brand skal man følge Beredskabets regler, der blandt andet siger, at der mindst skal være mindst 30 meter til den nærmeste bygning med hårdt tag og mindst 200 meter til bygninger med stråtag. 

- Sankthansaften er som regel en travl aften for os, og vi opfordrer alle til at følge de anvisninger, der står på vores hjemmeside, siger beredskabsinspektør Daniel Weinreich. 

Hjemmesiden finder man på slagelse.dk/beredskab

Beskyt miljøet – brænd kun rent træ

Et sankthansbål skal bestå af rent, tørt træ eller haveaffald. Det er forbudt at brænde træ, som er malet eller trykimprægneret. Byggeaffald og paller er heller ikke tilladt, da det kan skade miljøet og udvikle sundhedsskadelig røg, som kan sprede sig temmelig langt. 

Tænk på dyrene

Pindsvin, fugle og andre dyr elsker at bo i en bunke afklippede grene. Derfor bør man flytte bålet nogle meter på selve dagen.

Oprydning koster dyrt

Når gløderne er brændt helt ud, skal resterne efter bålet fjernes. Ansvaret ligger hos dem, der har etableret sankthansbålet. I Slagelse Kommunes Entreprenørservice beder entreprenørchef Peter Johansen om en hjælpende hånd. 

- Vi bruger desværre en del tid på at rydde op efter sankthansarrangementer, som ingen tager ejerskab til. Der er tale om private arrangementer, så det er ærgerligt, at kommunekassens penge skal bruges på den opgave. Vi vil hellere bruge vores tid på det, der kommer alle til gode, siger Peter Johansen. 

Reglen om, at man skal rydde op efter sig selv, gælder også på stranden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App