Samlede 150.000 kroner til godt formål: - Alt har bare kørt på skinner

En stor gruppe cykelmotionister har samlet 150.000 kroner ind til Cystisk Fibrose Foreningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cystisk Fibrose Foreningen kan se frem til en donation på 150.000 kroner fra Tour de Sjælland.

Det var nemlig, hvad de 58 motionister samlede ind til foreningen i løbet af fire dage, hvor de cyklede i alt 650 kilometer til det gode formål.

- Det er gået rigtig godt. Dem, der har været med gange siger, at det har været det bedste Tour de Sjælland, fordi vejret har været med os. Alt har bare kørt på skinner, siger Ivan Frederiksen, der er medlem af tourens styregruppe.

Starten til årets Tour de Sjælland lød i onsdags, hvor den første etape gik fra Jyderup og ned ad den sjællandske vestkyst til målet i Skælskør – i alt 168 kilometer.

Den længste etape var 207 kilometer, og alle 58 cykelryttere kom i mål. 

Tour de Sjælland samlede 150.000 kroner til danskere som Adam på billedet her.  Han er 3 år og har Cystisk Fibrose.
Tour de Sjælland samlede 150.000 kroner til danskere som Adam på billedet her.  Han er 3 år og har Cystisk Fibrose. Foto: Privatfoto

- Vi kan gøre en forskel

Cyklisterne hos Tour de Sjælland har støttet Cystisk Fibrose Foreningen siden 2015, og det er der en helt særlig grund til.

- Det er en lille forening, fordi der kun er 500 på landsplan, der har sygdommen. Så vi kan virkelig gøre en forskel her. Det er rart, siger Ivan Frederiksen.

Tour de Sjælland er skabt af seks cykelmotionister i alderen 40 til 60 år. Gennem forskellige cykelevents samler de penge ind til gode formål. Sidste år samlede gruppen 120.000 kroner ind til Cystisk Fibrose Foreningen, men i dag var der altså endnu mere i hatten.

- Vi fejrede, at vi kom i mål med store grillpølser og kolde fadøl, og der var også champagne, siger Ivan Frederiksen.

Derefter var det hjem og slappe af efter de lange dage på cyklen.

- Der er nogen, der havde ømme ben, da de kom i mål. Der var nok mange, der skulle hjem og have massage, slutter Ivan Frederiksen.