Samariten ude af region Midtjylland

Det svenske ambulanceselskab Samariten skal alligevel ikke køre ambulancer i region Midtjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge TV2/Lorrys oplysninger er der indgået en aftale mellem Region Midtjylland og Samariten om, at Samariten frafalder deres bud på ambulancedriften. Som en del af aftalen har Region Midtjylland indvilliget i ikke at rejse erstatningskrav over for Samariten.

- Som forløbet har været er det den eneste forsvarlige løsning. Der er blevet rejst så stor usikkerhed på et så følsomt område som ambulancedriften, at vi er bedre tjent med en anden løsning, siger regionsformand Bent Hansen (S) til Ritzau.

Direktør i Samariten, Torbjörn Kanfjäll, siger i en skriftlig kommentar:

- Årsagen til beslutningen er, at Region Midtjylland har forlangt en underskrift af kontrakterne i dag, og da finansieringen endnu ikke er på plads, har Samariten været nødt til at indgå denne aftale. Med hensyn til Region Hovedstaden og Region Sjælland tror Samariten fortsat på, at finansieringen løses og at kontrakterne bliver underskrevet.

Samariten overtager efter planen ambulancekørslen i Region Sjælland næste år. For at leve op til kontrakten skal selskabet hente 258 millioner kroner hos en investor. Det har knebet for selskabet at finde en investor, men den skulle være fundet, og forhandlingerne er i gang.

- Samariten fortsætter forhandlingerne med sin økonomiske partner torsdag aften og fredag. Vi forventer, at det ender med et positivt udfald fredag eftermiddag, sagde selskabets kommunikationschef Arne Møller torsdag. Han ville ikke afsløre, hvem investoren er.