Samariten overvejer at bede om mere tid

Det svenske firma Samariten kan blive tvunget til at bede om udsættelse, for overhovedet at kunne opfylde kontrakten om ambulancekørsel i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det svenske firma Samariten kan blive tvunget til at bede om udsættelse for at kunne opfylde kontrakten om ambulancekørsel i Region Sjælland og Region Hovedstaden. Det oplyser TV2/Lorry.

- Det er så en sag vi må tage med regionerne, siger talsmand Søren Pagh fra Samariten.

- Vi er nødt til at få den finansielle del på plads, og som sagt er udfordringen ikke blevet mindre af, at vi har en global finanskrise. Det har selvfølgelig gjort forudsætningerne meget vanskeligere for os og også for de forskellige investorer, siger han.

Flere finansielle eksperter har de seneste dage vurderet, at opgaven er noget nær umulig, og alt tyder nu på, at der bliver brug for endnu flere penge. Samariten forhandler nemlig med Dansk Industri (DI), og hvis de bliver medlem her, så betyder det, at de også siger ja til en brancheoverenskomst, der ifølge fagforbundet 3F forudsætter en tredjedel flere ansatte end Samariten har budgetteret med.

- De har givet et bud, hvor der skal bruges otte personer pr. ambulance, men der skal reelt bruges tolv, siger forhandlingssekretær Søren Andersen fra fagforbundet 3F.

Efter den nuværende plan skal Samariten køre i Region Sjælland og Hovedstaden fra 1. september næste år.