Samariten og 3F forhandler efter nytår

Det svenske firma Samariten, som skal overtage ambulancetjenesten i Region Sjælland, vil nu forhandle med fagforbundet 3F.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra i dag er ambulancefirmaerne Responce og svenske Samariten ramt af en række LO-forbunds sympatikonflikt, der skal lægge pres på firmaerne, så de indgår overenskomst med 3F. Men nu har både Responce og Samariten meldt sig klar til forhandlinger med 3F's Transportgruppe, skriver Nyhedsbrevet 3F.

- Vi skal have kalenderne til at passe med hinanden. Men alt tyder på, at forhandlinger med begge firmaer kommer i gang i januar. Sent er bedre end aldrig. Selv om Samariten nu kun vil køre på Sjælland og i København, vil det få brug for mindst 600 reddere, og det bliver umuligt uden en aftale med os, siger formand for 3F's Transportgruppe Jan Villadsen til Nyhedsbrevet 3F.

Samariten trak sig i sidste ud af aftalen med Region Midtjylland om ambulancekørsel på grund af uløste problemer omkring sin økonomi. Ifølge direktør Torbjörn Kanfjäll betyder fredagens farvel til ambulancedriften i Midtjylland, at der nu er fred og ro til at forhandle økonomien på plads i forhold til aftalerne med Region Sjælland og Hovedstaden.

Samaritens kommende opgaver for Region Sjælland betyder, at der skal investeres i 70 nye ambulancer og bygges stationer. Samtidig skal der være penge til løn til omkring 600 reddere og en række øvrige ansatte. Og så skal Samariten stille med bankgarantier for over 50 millioner kroner til de to regioner.