Samariten bryder tavsheden

Tavsheden er slut. Samariten indrømmer i dag, at de ikke vidste, hvad de skulle gøre efter at de vandt ambulancedriften i hovedstaden og på Sjælland. Men nu forhandler vi med en udenlandsk investor, lyder det i TV2/LORRY.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jørn-Ole Didriksen blev ansat af Samariten i aftes og i dag er han vel nok en af Danmarks travleste mænd. Det er ham der indefor en meget kort tidsfrist skal etablere et dansk datterselskab af det svenske ambulanceselskab, Samariten. En opgave han erkender er meget stor:

- Der må vi lægge kortene på bordet, vi har nok vundet mere end vi regnede med og opgaven blev større end vi forventede, siger Jørn-Ole Didriksen, til TV2/LORRY.

Det kom ikke bare bag på Samariten, at de vandt i Region Sjælland, men også både i Midtjylland og i Region Hovedstaden. Det kom også bag på dem, at der i selvsamme øjeblik som de stod med en opgave til 2,4 milliard kroner blev finanskrise.

Den oprindelige investor sprang fra. Med et overskud i omegnen af 100.000 kroner, havde Samariten derfor akut brug for en stærk finansiel partner. En investor, der nu skulle være fundet i udlandet, men som Samariten for nuværende ikke vil sige meget om:

- Han er på banen, det er kun en forhandling det drejer sig om, siger Jørn-Ole Didriksen.

Samariten håber, at pengene er på plads inden nytår og at en overenskomst på plads allerede inden jul, så ansættelserne kan begynde. Men både FOA og 3F siger i dag, at de ikke forhandler med Samariten og fastholder den blokadevarsel der er udsendt. Dansk Industri siger i dag at de er i kontakt med Samariten, men vil ikke uddybe hvad kontakten består i.

Samaritens danske mand siger, at han vil give en garanti for at alt falder på plads til tiden:

- 1.september 2009 kører Samariten i Danmark, siger Jørn-Ole Didriksen.

Hvis ikke Samariten kan skaffe pengene, så er det mest sandsynlige at ambulancedriften i de tre regioner kommer i udbud igen.

/ritzau/