Salmonella fundet i sjællandsk svinekød

Der er fundet salmonella i rødvinsmarineret svinekød solgt til sjællandske cateringfirmaer og engros-opskæringsvirksomheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fødevarestyrelsen gør opmørksom på, at der er fundet salmonella i noget svinekød fra Inco København Kødopskæring i København.

Kødet er solgt til forskellige cateringfirmaer og engros-opskæringsvirksomheder på Sjælland, og firmaet kalder nu varerne tilbage.

Det drejer sig om følgende:

Rødvinsmarineret nakkefilet                   Varenummer 01399
Rødvinsmarineret kam                            Varenummer 04025
Rødvinsmarineret svinekam uden ben    Varenummer 09063

Pakkedatoer: 13.05.2013-18.05.2013

Mærket med autorisationsnumer 2766

Kassér eller lever retur

Fødevarestyrelsen skriver, at man kan blive smittet med salmonella, hvis ikke kødet varmebehandles tilstrækkeligt, eller det fejlhåndteres eller krydsforurener andre fødevarer. Symptomerne på salmonellainfektion er eksempelvis diarré, mavesmerter, kvalme, opkast og feber.

Hvis du har noget af kødet liggende, er rådet at kassere det eller levere det tilbage til sælger.


Nyhedsoverblik