¨

Sådan sikrer du huset mod indbrudstyve

Foto: TV ØST

Huse står gabende tomme, når danskerne tager på sommerferie. Og det udnytter indbrudstyve mere end nogensinde før. Få tips til at undgå tyvene her.

Sommeren er slaraffenland for indbrudstyve. Ferietomme villaer og lejligheder giver tyvene frit spil til at lænse boligerne for værdi. Siden 2004 og frem til 2008 har Topdanmark registreret 67 % flere indbrud i juni, juli og august. Og noget tyder på, at det kun bliver værre. Topdanmark har allerede modtaget 43 flere anmeldelser om indbrud i juni i 2009 sammenlignet med sidste år.

Tyvene kender dine ferievaner
Ifølge Topdanmarks salgschef, Lars Wulff, er det vigtigste middel til at forebygge indbrud at få huset til at se beboet ud. Og her er det en god idé at lave en aftale med naboen, før ferien kalder.

- Din nabo kan hjælpe med at få huset til at se beboet ud ved fx at bruge din affaldsspand i ny og næ, tømme postkassen, så den ikke bugner af reklamer, og hænge vasketøj på dit tørrestativ. Det kan også være en idé at efterlade nogle cykler og fx en trillebør udenfor, som din nabo så kan flytte rundt på i løbet af ugen. Brug også gerne de klassiske tænd og sluk-ure og tænd for radioen. For tag ikke fejl - tyvene holder øje med huset og kender dine ferievaner, advarer Lars Wulff.

Gør det besværligt for tyven
En bedre sikring af boligen kan også få tyven til at holde sig væk.

- Jo sværere det er for tyven at komme ind, jo mindre attraktiv bliver din bolig som mål for tyve. Sørg altid for at haspe vinduerne til, og brug gerne sikringsbeslag på døre og vinduer samt en lås på terrassedøren, så tyven ikke kan tage tyvekosterne med ud den vej. Et elektronisk alarmanlæg med forbindelse til en alarmcentral kan også virke afskrækkende, råder Lars Wulff.

Er man alligevel uheldig at få indbrud, så husk at gemme bilnøglen frem for at opbevare den lige inden for hoveddøren, som mange gør. Så undgår man at blive offer for både indbrud og biltyveri.

Hold ferien hemmelig
Rigtig mange mennesker indtaler en besked på telefonsvareren eller skriver på Facebook, at de skal på ferie, men det er en dårlig idé.

- Selvfølgelig vil man gerne dele med andre, at man skal på ferie - ikke mindst af praktiske hensyn. Men sørg for at tyvene ikke kan få adgang til informationen via fx Facebook eller ved at ringe op til din mobiltelefon og aflytte din besked på telefonsvareren. Ellers er det nærmest en direkte invitation til indbrudstyve, som nemt kan opsnappe, hvor længe huset står tomt, siger Lars Wulff.

Dine egne tips?
Har du selv gode tips til hvordan du undgår at vende hjem til et tomt hus? Skriv dem i kommentarfeltet herunder:

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App