Sådan sikrer du have og hus mod stormen

Mandagens store efterårsstorm rammer vores område om få timer. Se hvordan du i sidste øjeblik kan sikre dig mod stormen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Storm – med stærke vindstød bliver virkelighed her i eftermiddag, hvor en kraftig storm ventes at rase igennem vores egn.

Hvis du ikke allerede har sikret haven, så er det dog ikke for sent at gøre det. Og med en håndfuld mindre tiltag står du faktisk meget bedre for at undgå skader som en følge af vinden.

Det oplyser Bolius Boligejernes Videncenter, der også har formuleret anbefalingerne.

De opfordrer blandt andet til at tjekke haven og taget på forhånd.

- Du bør som minimum går en tur rundt om huset for at se, om tagsten eller tagplader ligger regelmæssigt. Og har du træer tæt på huset, bør du skære de grene af, der kan gøre skade, hvis de knækker under kraftig blæst, siger fagekspert hos Bolius Boligejernes Videncenter, Jeanette Standly Mikkelsen.

5 gode stormråd kan redde dit hus

Bolius har formuleret fem råd, der kan forebygge eller mindske de mest almindelige stormskader:

1. Sæt løsdele som trampolin, havemøbler, grill og haveredskaber i sikkerhed.

2. Kig på taget og se, om alle sten eller plader ligge på linje. Er det ikke tilfældet, er de ”skæve” plader sikkert gået løs og skal skiftes eller gøres fast. Kontroller, at alle nedløbsrør sidder ordentlig fast. Fjern blade og skidt fra tagrender og nedløbsbrønde, så al den ekstra nedbør kan komme væk fra huset.

3. Gennemgå træer nær boligen og fjern grene, der kan gøre skade, hvis de knækker. Fæld enkelte træer, om nødvendigt. Flyt også bilen, så den står langt fra større træer.

4. Luk samtlige døre og vinduer helt til – også på badeværelset og i skuret!

5. Hav en presenning og et par spande klar, så du kan mindske skaden på loftet, hvis stormen skulle rive hul i taget. Husk at fjerne indbo, hvor regnen kommer ind.