Sådan sikrer du dit hjem i juleferien (VIDEO)

I år har der været over 42.000 indbrud på landsplan. Det er rekordhøjt, og julen er højsæson for de ubudne gæster. Så vi har set lidt på, hvordan man sikrer sig, mens man er på julebesøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Indbrud er de flestes mareridt. Alene i år, har Bjarne Hallberg haft indbrud to gange.

- Det er meget ubehageligt. Det tror jeg man skal - ikke fordi jeg ønsker det for nogen - men man skal nok prøve det, siger han.

Derfor er vi taget med politiets ekspert i sikring af hjemmet, for at lære hvordan man bedst holder tyvene ude. Se video herunder:
[video:flv:081214_tyveraad.flv]

Han råder blandt andet til, at man installerer en speciel skinne på vinduerne, som gør, at man ikke kan få et koben ind. Det virker præventivt, fordi indbrudstyve helst ikke vil smadre ruden.

- Han er bange for støjen, og han er bange for at skære sig, siger Peter Anker Nielsen, Kriminalassistent, Sydsjællands og Lolland Falsters Politi.

Hvis tyven alligevel skulle finde på, at smadre ruden, kan man installere en såkaldt security-film på ruden. Den gør, at ruden ikke kan smadres helt. Forsøger man, kommer der kun en stjerne i ruden.

Men noget af det vigtigste er, at tale med sine naboer. Aftal at tømme postkasser for hinanden, og placer bil nummer to i naboens carport, når man ved han ikke er hjemme. Det kan man supplere med "nabohjælp"-skilte, som signalerer, at her holder man øje med de andre huse. En sms-kæde kan også sættes i gang, hvis beboere i området ser en mistænkelig bil, eller person luske rundt.

Alarmer er fine nok at få installeret, men de kan ikke stå alene. De rutinerede tyve lader sig ikke afskrække af de høje lyde. Det vigtigste, er de mekaniske foranstaltninger, som forhindrer tyven i at komme ind.

Glædelig, og indbrudssikker jul.