Sådan kommer du nådigt gennem julen

December er de søde fristelsers måned. Men du behøver ikke komme mange kilo tungere ud på den anden side af den grund. Birgitte Nymann giver gode råd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klejner, æbleskiver og pebernødder. Juletiden er lig med masser af usunde fristelser. Men hvis man tænker sig godt om, kan man sagtens komme helskindet gennem julen - uden alt for mange ekstra kilo på sidebenene.

Birgitte Nymann giver her gode råd til, hvad du kan julehygge med uden alt for dårlig samvittighed.

Tørret frugt
Spis dadler, figner, abrikoser osv. Der er ikke fordi, den tørrede frugt er kaloriefri - langt fra. Men den giver en anden mæthedsfølelse end det syntetiske juleslik.

- Man har mindre tendens til at overspise af rigtig mad, fordi det mætter mere. Det er mad frem for fx juleskum, som er syntetisk og ryger lige ned på sidebenene, forklarer Birgitte Nymann.

Nødder
Er fantastisk sunde på mange måder. Nødder indeholder gode proteiner og gode fedtstoffer.

- Selvfølgelig indeholder de også kalorier. Vælter man sig i nødder hele julemåneden, tager man selvfølgelig på. Men en måde at spare på kalorierne er ved at vælge nødder med skaller på – dem spiser man nemlig ikke så mange af, fordi man skal arbejde lidt for at få dem ud, uddyber Birgitte Nymann.

Marcipan
Èn af de største fristelser i december måned, er utvivlsomt marcipanen. Men der er kæmpe forskel på, hvilken marcipan du vælger at synde med, forklarer Birgitte Nymann.

- Der er så mange, der køber skodmarcipan, som er mere sukker end marcipan. Marcipan er lavet af mandler, så i udgangspunktet er det sundt, men det færdiglavede indeholder ikke ikke specielt mange mandler. Man bruger billig marcipan og fylder det med sukker. Så det gode råd er altså: Gå efter en høj mandelprocent og lav konfekten selv, påpeger Birgitte Nymann.


Nyhedsoverblik