Sådan hjælper du Haiti (Video)

Du behøver ikke at have penge op af lommen for at hjælpe ofrene i det jordskælvsramte Haiti. Hos flere af Røde Kors' lokalafdelinger kan man indlevere gammelt tøj, cd'er og møbler og øremærke genbrugssalget til at hjælpe Haiti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Slagelse bliver der luget i skabe og skuffer til fordel for jordskælvsofrene i Haiti. Den lokale Røde Kors afdeling har lavet en indsamlingskampagne, hvor folk blot skal luge ud i kælder og på kvist.

- Det er en måde at hjælpe på, uden at man skal have penge op af lommen. Folk kan komme med nogle ting, som de ikke har brug for derhjemme mere og på den måde støtte katastrofen direkte, siger indsamlingskoordinator i Slagelse Mogens Aaby. Og det har givet travlhed i butikken, hvor kasser af ting nu bliver mærket, så alle tingene uanset, hvornår de bliver solgt, vil blive doneret til ofrene i Haiti.

[video:video_mangler:100116_hjaelp_haiti.flv]

- Det her bliver en katastrofe, hvor redningsarbejdet kommer til at tage lang tid. Så om varerne først bliver taget af hylderne om seks måneder, så kommer pengene fortsat til kun at støtte Haiti, forklarer Mogens Aaby, der under tsunamien i 2004 nåede op på 405.00 støttekroner fra Slagelse via tøj-og møbelindsamlingen.

Foreløbig har Røde Kors i alt fået samlet 4,5 millioner kroner ind til Haiti, mens Folkekirkens Nødhjælp søndag aften havde fået samlet 1,5 million kroner ind. Men der var hele frugten fra lørdagens hårde arbejde rundt i landets Netto'er ikke talt med. Hjælpeorganisationen har indgået en samarbejdsaftale med supermarkedet, så der ved kasselinierne nu er indsamlingsbøsser, lige der hvor folk alligevel har mønter fremme. Og starten på kampagnen har været fremragende.

- Det, vi oplever nu, er overvældende. Efter der er kommet flere billeder ud fra katastrofen, så har vi virkelig kunnet mærke folks opbakning. Både via sms, bankoverførsel og som her ved kasselinjen har støtten været helt enorm, siger Henrik Stubkjær, generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp.

Regeringen har foreløbig givet 40 millioner kroner til hjælpearbejdet på Haiti. Samtidig er række nødhjælpsorganisationer i gang med at samle ind til ofrene for naturkatastrofen. Røde Kors, Læger uden grænser, Red Barnet, IBIS, Folkekirkens Nødhjælp og Unicef har indsamlinger.

Du kan også støtte organisationernes arbejde via sms..

Her kan du se hvordan: 100 kroner til Dansk Røde Kors: Send en sms med ordet "katastrofe" til 1231. 100 kroner til Folkekirkens Nødhjælp: Send sms med ordet "nød" til 1277. 150 kroner til Red Barnet: Send sms med ordet "katastrofe" til 1277. 150 kroner til Læger Uden Grænser: Send sms med ordet "læge" til 1414. 100 kroner til Ibis: Send sms med ordet "nødhjælp" til 1220. 150 kroner til Unicef: Send sms med ordet "akut" til 1231 150 kroner til SOS Børnebyerne: Send sms med ordet "sos" til 1231. 100 kroner til ASF-Dansk Folkehjælp: Send sms med ordet ”støt” til 1999.