Sådan forebygger du indbrudstyve på spil i julen

Ubudne gæster i hjemmet er næsten blevet en fast juleklassiker. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd kan nogle enkelte tip gøre det sværere for tyven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De små hjem står tomme, mens vi er ude at fejre julen og vintermørket gør absolut ikke arbejdet sværere for tyven.

Alene i 2014 fik 1.892 husstande indbrud i juledagene. Det var dog en hel del færre end året forinden.

- Faldet i antallet af indbrud de seneste par år skyldes flere ting. Generelt er vi blevet mere opmærksomme på, hvordan vi ved hjælp af meget simple tiltag kan forebygge indbrud, fortæller Lone Harlev, der er projektleder for Nabohjælp fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.

Ifølge en pressemeddelelse fra Det Kriminalpræventive Råd kan vi selv sikre vores hjem og gøre det en smule sværere for indbrudstyven.

Sidste år lavede rådet i samrbejdet med TrygFonden en undersøgelse blandt indbrudstyve, skriver de. Og de fem faktorer, som kunne få indbrudstyvene til at gå uden om et hus eller boligkvarter, er alle relateret til mennesker. Enten en nabo, der kigger nysgerrigt over hækken og ellers er tyvene ikke meget for at bryde ind i et hjem, hvor der virkelig livligt.

- Opmærksomme naboer er vigtigt, så få aftalt noget nabohjælp, inden I drager på juleferie. Derfor skal vi også huske at gøre det svært for tyvene at vurdere, om boligerne er tomme eller ej. Rod i køkkenet, brug tænd/sluk ure til lys, radio, og TV’et og træk et par gardiner for hist og her. Det er helt klassiske, men meget brugbare fif, fortæller,Projektleder i TrygFonden, Christoffer Elbrønd.