¨

Sådan er reglerne for at bytte gaver

Foto: TV ØST

Fredag er første store bytte gave-dag efter julen. Loven giver kun kunder ret til at bytte varer med fejl, men butikkerne er som regel fleksible og bytter gerne

Hver tredje dansker bytter en eller flere af deres julegaver. Det viser en undersøgelse, som Interresearch har foretaget for Dansk Erhverv.

Her kan du læse, hvilke regler der gælder, hvis du skal bytte en julegave:

Returnering af gaver:
      * Medmindre butikken har lovet det, har man ikke ret til at bytte eller returnere en vare. Men langt de fleste butikker bytter dog gaver som en del af deres service.

      * Som udgangspunkt kan varen kun byttes i den forretning, hvor den er købt, hvis ikke butikskæden har lovet, at den kan byttes i alle dens forretninger.

      * Butikken kan kræve dokumentation for, at varen faktisk er købt i butikken.

      * For at man kan returnere en vare, må den ikke være beskadiget, og den skal ikke være brugt. Hvis det er varer som en film eller cd, må plomberingen ikke være brudt.

Købt på nettet
      * Hvis man køber gaver over nettet, skal man tjekke, hvor længe de kan byttes. I de fleste tilfælde er det i 14 dage, men hos udenlandske forhandlere kan det være ned til syv dage.

      * Medmindre netbutikken tilbyder gratis fragt, når man sender varer tilbage, skal man selv betale. Hos en udenlandsk netbutik betaler man udenlandsk porto, som kan være dyrere.

      Kilde: Dansk Erhverv

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App