Sådan bliver trafikken i efterårsferien

Uge 42 betyder efterårsferie for mange. Her får du et overblik over, hvordan trafikken bliver på togstrækninger og vejnettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når de fleste børn forlader skolen fredag eftermiddag, betyder det at de kan lade skoletasken stå i en uge. 

For uge 42 er som bekendt efterårsferie for mange, og det vil man også kunne se på trafikken. Det oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet beder bilister være opmærksomme på tæt trafik og forlænget rejsetid flere steder. Det er især lørdag den 13. oktober, den første dag i ferien, som Vejdirektoratet betegner som 'store udrejsedag'.

Fra Sjælland mod Jylland

Lørdag vil trafikken især være præget af mere aktivitet på tværs af Sjælland mod Jylland på motorvejene.

Lørdagen efter, altså den 20. oktober, vil man også kunne se øget aktivitet, når bilisterne skal hjemad igen. Her vil trafikken hovedsageligt gå fra Jylland over Fyn og Sjællands Odde mod hovedstadsområdet, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Skal man derimod ikke holde ferie, kan man som bilist se frem til en uge med færre biler på vejene, lyder det også fra Vejdirektoratet.

Her vil trafikken være påvirket:

Togrejsende får mere plads

Er man derimod togrejsende, kan man forvente bedre plads. Det oplyser DSB til TV ØST.

- Modsat så mange andre dage, så er der faktisk god plads i togene i efterårsferien, lyder det fra pressevagten hos DSB.

De henviser dog togrejsende til at benytte Rejseplanen.dk, da der netop på grund af efterårsferien kan være sporarbejder enkelte steder. Det sker, fordi Banedanmark lægger sporarbejder på de tidspunkter, hvor der er færrest rejsende.

Alle planlagte ændringer kan findes på DSB's hjemmeside.

Her er der ændringer i togtrafikken:

Militæret på vej

Vejdirektoratet minder også om, at man på de danske motorveje det næste stykke tid kan møde en del militære køretøjer. 

Det skyldes, at Danmark deltager i en stor NATO-øvelse i Norge, og derfor skal køretøjer og mandskab fragtes op gennem Europa via Danmark og til Norge, hvor øvelsen foregår. Det sker indtil slutningen af august.

Godt 500 militære køretøjer forventes at køre op gennem Danmark. Heraf har 60 af dem allerede krydset gennem vores landsdel.

Trafikinfo.dk kan man holde sig opdateret på den nuværende trafiksituation i hele Danmark.