Sådan bekæmper du dræbersnegle

Vi er nu inde i sæsonen, hvor dræbersneglenes hærgen kan være yderst ødelæggende. Her kan du lære at bekæmpe sneglene uden gift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En dræbersnegl lægger op til 400 æg om året. Det er selvfølgelig ikke dem alle, der klækker, men du kan være sikker på, at mange gør, og at der i løbet af nogle få år vil være en decideret plage i din have.

Er du én af de heldige, der endnu ikke har oplevet sneglenes mæsken og ødelæggelse i din have, kan du alligevel ikke bare læne dig tilbage og nyde sommeren.  Hvis din nabo har dræbersnegle, eller din nabos nabo har, kan du også være rimelig sikker på, at din have på et tidspunkt også vil blive besøgt af sneglene.

Det har tidligere været meget populært, at anvende sneglegift, men det har vist sig, at denne gift også påvirker økosystemet, det vil sige, at der er en stor risiko for, at havens øvrige dyreliv bliver påvirket. Det er langt fra nødvendigt at bruge sneglegift i din have – der findes andre måder at blive sneglefri på. Det skriver Tanaco Danmark i en pressemeddelelse.

• Minimér adgangen til haven

Du kan lave din egen barriere ved at lave en kant om bedet i træ og hænge plastik løst ned fra træet. Nedenfor ses en tegning af sådan en kant set fra siden.

 
 

• Kontrollér nye planter

Inden nyindkøbte planter bringes ind i haven, kan det være en god idé at tjekke dem for snegle og snegleæg.

• Hold orden i haven

Sneglene trives bedst i fugtige og dunkle omgivelser, så sørg for at fjerne bl.a. brædder, bunker med haveaffald og blade, der kan fungere som fugtige opholdssteder.

• Giv plads til naturlige fjender

Pindsvin, fugle og biller spiser gerne både dræbersneglene og deres æg. Men for at de kan trives, har de brug for lidt krat eller buskads, hvor de kan gemme sig.

• Klip græsset

Sneglene elsker det høje græs - især omkring dine højbede, så sørg for at holde dette kort, selvom det kan være lidt svært arbejde.