Så starter efterårsferietrafikken

Fredag eftermiddag skal bilisterne regne med flere biler på motorvejene som følge af efterårsferiens begyndelse. Se her, hvor og hvornår trafikken forventes at blive værst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt.

Det betyder, at trafikken allerede fredag eftermiddag til en vis grad vil blive påvirket, oplyser Vejdirektoratet.

- Udrejsetrafikken vil blande sig med ferietrafikken. I dag kommer der derfor især til at være en del trafik mellem 14 og 19, og det gælder som udgangspunkt ud af storbyerne, siger Marc Sigvardt, der er vagthavende ved Vejdirektoratet.

Trafikken bevæger sig fra øst mod vest

Ifølge Marc Sigvardt er det i vores landsdel i særdeleshed Køge Bugt Motorvejen, der vil være presset. Flere vil dog også benytte sig af Holbækmotorvejen, Vestmotorvejen og Sydmotorvejen. På sidstnævnte er det især strækningen ved Rødby, man skal være opmærksom på på grund af kødannelser og forsinkelser i forbindelse med færgetræk.

- Trafikken vil som altid bevæge sig fra øst mod vest og fra nord mod syd, og når ferien slutter, er det samme mønster, vi ser, men selvfølgelig i den modsatte retning, siger Marc Sigvardt.

Overblik: Trafikken i resten af ugen

Tag afsted i god tid

På grund af ferietrafikken opfordrer Marc Sigvardt, at bilisterne tager afsted i god tid og så vidt muligt kører uden om de belastede tidsrum.

- Det er de klassiske råd – og med ekstra run på vejnettet gælder det selvfølgelig også om at holde god afstand til hinanden, siger han.

Du kan få flere informationer om ferietrafikken på Vejdirektoratets hjemmeside, ligesom du via app’en ’trafikinfo’ løbende kan holde dig opdateret.