Så meget koster det at kloakere

Adskillige borgere står over for at skulle kloakere for spildevand, og mange frygter for konsekvensen af udgifterne. Her kan du se, hvad det koster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan blive en dyr affære, hvis du er blandt de borgere, som skal kloakere for spildevand. Inden 2027 skal 46.000 ejendomme for at sikre vandkvaliteten i søer og vandløb have forbedret deres rensning eller have kloakeret. Over 10.000 af dem ligger på Lolland og Falster, og det har fået flere borgere til at stå frem på TV2 ØST og fortælle om udfordringerne ved at få råd til arbejdet.

Det koster 35.000 kroner at blive tilsluttet det nye kloaknet, mens den gennemsnitlige pris for at få arbejdet på egen grund udført er 20.000 kroner.

I Guldborgsund Kommune bliver der tirsdag aften holdt møde om en ny spildevandsplan og om udfordringerne ved den nye kloakering, og her vil både kommunen og Guldborgsund Forsyning formentligt blive ramt af en række spørgsmål om, hvordan borgerne skal løfte den økonomiske del, da flere af dem frygter at skulle gå fra hus og hjem på grund af kloakkravet.

Herunder kan de se, hvad spildevandsplanerne er i din kommune:

Guldborgsund
Lolland
Vordingborg
Faxe
Næstved
Stevns
Slagelse
Sorø
Kalundborg
Ringsted
Holbæk
Odsherred