¨

Så meget har du tjent - eller tabt - på din bolig det seneste år

Foto: TV ØST

Nogle steder i vores region stiger priserne med rekordfart. Andre steder kradser krisen stadig meget hårdt.

Krisen er langtfra slut i vores område. Men de fleste steder i vores region stiger boligpriserne. Så meget, så boligejere i eksempelvis Ringsted har ’tjent’ 785 kroner om dagen på de stigende boligpriser.

Det viser en udregning, som Boliga har lavet for dagbladet BT på baggrund af prisen på et hus på 140 kvadratmeter fra fjerde kvartal 2013 til fjerde kvartal 2014.

Bedst i vores region ser det ud i Ringsted  Kommune, hvor borgerne i gennemsnit har tjent 785 kroner om dagen på stigende boligpriser det seneste år. Værst er det i Guldborgsund Kommune, hvor priserne fortsætter med at falde, og hvor boligejerne i gennemsnit har tabt 375 kroner om dagen på ét år.

Steen Bocian fra Danske Bank forklarer til avisen, at det især er den lave rente, der kommer boligejerne i kommuner med dyrere boliger til gode. Her gør de lave renter det nemlig forholdsmæssigt billigere at låne til ny bolig end på landet.

Klik på grafikken herunder, for at se, hvor meget du har tjent eller tabt i din kommune i gennemsnit det seneste år.

Tallene er gennemsnitspriser udregnet for den enkelte kommune i perioden fjerde kvartal 2013 til fjerde kvartal 2014. Kilde: Boliga for BT.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App