Så hurtigt rykker dit politi ud

Mere end 3 minutters forskel er der på, hvor hurtigt politiet i landets kredse rykker ud. Se her hvor hurtigt, det går i din kreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knap 3 et halvt minut er forskellen på politikredsenes hurtigste og langsomste udrykningstid, viser nye tal. Østjyllands Politi er landets hurtigste til at rykke ud.

Fra det modtager opkaldet fra alarmcerntalen via 112, til en patrulje er på stedet, går der gennemsnitligt 7 minutter og 7 sekunder, viser Rigspolitiets opgørelse over de gennemsnitlige responstider for politikredsene i et svar til Folketinget Retsudvalg.

6. og 11. plads

Rigspolitiet har siden 2007 målt, hvor hurtig politiet er til at rykke ud, når det brænder på. Overordnet set har alle politikredsene forbedret deres tid siden de første målinger. I vores område lander Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med en responstid på 09.48 på en 6. plads ud af de 11 politikredse, der er med i undersøgelsen, mens Midt- og Vestsjællands Politi med en tid på 10 minutter og 4 sekunder ligger 3. sidst.

- Vi har et mål om, at vi gerne vil ligge på mellem 9 og 9 et halvt minut, så jeg kigger selvfølgelig på, hvad der kan være årsagen til, at vi ligger lidt højere i første halvår af 2014. Jeg kan se, at vi har haft en del flere hastende udrykninger de seneste 3 måneder, end vi nogensinde har haft før, og det kan have indflydelse på responstiderne, soger politiinspektør Jens Børsting, der er chef for døgnberedskabet ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Han fortæller, at store opgaver som for eksempel helikopterstyrtet ved Røsnæs ved Kalundborg i fredags kan være med til at øge den gennemsnitlige udrykningstid, idet der vil være meget mandskab samlet et sted, og det derfor kan tage længere tid at få disponibelt mandskab sendt ud til de opkald, der ellers måtte komme ind.

Ikke alarmerende

Jens Børsting fortæller, at kredsen i 2013 og 2012 lå på tider på henholdsvis 9.08 og 9.11, og han og kollegerne vil nu se på, om der skal sættes ind i det sidste halvår af 2014 for at forbedre repsontiden.

- En udrykningstid på 10.04 vil jeg ikke kalde alarmerende, men vi kan sætte en ekstra patrulje ind, hvis vi synes, det er nødvendigt, siger han. 

Midt- og Vestjylland langsomst

Landets hurtigste kreds - Østjyllands Politi - har forbedret sin tid med 2 sekunder i forhold til året før. Lige i halen ligger Københavns Vestegns Politi og Sydøstjyllands Politi med en responstid på 7 minutter og henholdsvis 17 og 26 sekunder.

Midt- og Vestjyllands Politi ligger derimod i bunden af listen. Fra det modtog et alarmopkald, til det var på gernings- eller skadesstedet, gik der gennemsnitligt 10 minutter og 22 sekunder. Det er knap 1 minut langsommere end i 2013.

Norsjællands Politi med størst forværring

Nordsjællands Politi er til gengæld den politikreds, som har forværret sin tid mest. Siden 2013 er politiet blevet 1 minut og 9 sekunder langsommere til at komme frem med en responstid på 9 minutter og 39 sekunder.

I politikredse med relativt få udrykninger - som hos Bornholms Politi - vil enkelte alarmopkald med lang responstid have stor indflydelse på den gennemsnitlige responstid i kredsen.

Københavns Politi er som den eneste kreds ikke med i opgørelsen, da responstiderne af tekniske årsager ikke bliver målt her.

/ritzau/TV ØST

FAKTA: Så hurtige er politiet til at rykke ud:

Her er politikredsenes gennemsnitlige udrykningstid for det første halvår af 2014:

 • Østjyllands Politi: 07.07
 • Københavns Vestegns Politi: 07.17
 • Sydøstjyllands Politi: 07.26
 • Syd- og Sønderjyllands Politi: 08.47
 • Fyns Politi: 09.15
 • Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: 09.48
 • Nordsjællands Politi: 09.39
 • Nordjyllands Politi: 10.00
 • Midt- og Vestsjællands Politi: 10.04
 • Bornholms Politi: 10.06
 • Midt- og Vestjyllands Politi: 10.22

Kilde: Rigspolitiets opgørelse over de gennemsnitlige responstider for politikredsene i et svar til Folketinget Retsudvalg.

/ritzau/

Her kan du høre noget af telefoninterviewet med politikommissær Jens Børsting: