¨

Så er det store hjemrejsedag

Foto: TV ØST

2. juledag betyder mange biler på regionens veje. Også Storebæltsbroen forventer mange biler igennem deres billetluger.

Det er 2. juledag, at langt de fleste vælger at sætte sig i bilen og køre hjem fra julens familiebesøg. Og det betyder selvfølgelig øget trafik på regionens veje.

Hos Vejdirektoratet forventer man ifølge Ritzau 40 procent flere bilister på vejene end normalt.

Og samtidig er 2. juledag også den dag i julen, der forventes flest bilister på Storebæltsbroen. I alt 40.000 regner de her med krydser bæltet. De fleste af dem tager turen mod Sjælland.

Mellem klokken 11 og 12 passerede hele 5.087 passagerer broen. Det er det fjerde højeste antal, de nogensinde er målt. Men de mange bilister har ikke indtil videre givet problemer.

- Det er gået rigtig godt. Vi har haft travlt, men vi har ikke haft kø eller nogen nævneværdig ventetid, siger Jens Kjær Nielsen, der er chef for betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

Ved billetlugen kan de samtidig mærke, at det er juleprægede bilister, der møder dem.

- Det er meget fin trafik. Der er glade kunder hele tiden, så det er genialt. De er i rigtig godt humør, siger Karina Lunau, der er trafikassistent.

Den næstmest trafikkerede dag på broen var lillejuleaften. Her regnede man med omkring 35.000 krydsende bilister. Her gik den meste trafik i den anden retning. 

00:50 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App