¨

Så' det hverdag igen

Foto: TV ØST

For mange har dagen i dag været første hårde arbejdsdag efter ferien, og det er noget, de færreste ser frem til.

- Så skal vi til at stå op klokken seks om morgenen. Det bliver hårdt.

Sådan lyder det fra Susie Kjærsgaard fra Slagelse. Og hun er langt fra den eneste, der synes, at første dag efter ferien er hård.

En undersøgelse lavet af Gallup for Urban viser, at under hver tiende dansker glæder sig til at få ferien overstået, mens 85 procent af de godt 1000 adspurgte har den modsatte holdning. Det overrasker ikke en arbejdspsykolog, der endda mener, at det er et normalt sundhedstegn.

- Jeg tror det er en almindelig oplevelse, at det er hårdt at komme tilbage efter, at man har haft fri nogle uger. I og for sig er det et godt tegn, for det er et tegn på, at man har holdt ferie og slappet af. At man så skal skifte tilbage til hverdagen og til rutinen, der hører arbejdslivet til, siger Anton Eg Andersen, der er arbejdspsykolog.

Og efter ferie så kommer der altså også en første arbejdsdag, men der er faktisk noget, man kan gøre for at hjælpe sig selv, når man kommer tilbage til et fyldt skrivebord.

- Det er vigtigt, at man får prioriteret de opgaver og erkender, at man ikke kan nå det hele den første dag efter ferien. Det er der ikke nogen, der kan forvente. Vi må prioritere og tage de vigtigste sager først og i løbet af nogle dage, så kommer man ind i den sædvanlige rytme, siger Anton Eg Andersen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App