S-strid bilagt i sjællandsk sygehusdebat (Video)

Den socialdemokratiske gruppe i regionsrådet og baglandet i kommunerne mødtes i går for at bringe den ulmende uenighed om fremtidens sygehusplan under kontrol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anledningen til tirsdag aftens hastemøde i Sorø var sidste uges udspil fra Næstveds socialdemokratiske borgmester, Henning Jensen, om et alternativ til regionens sygehusplan, hvis den ender med at blive underkendt af sundhedsministeren.

Næstveds borgmesters egen ekspert-rapport foreslår, at en række specialer skal samles på ét stort supersygehus i nærheden af Næstved. Og at seks lokale sygehuse skal lukkes. Det er i direkte modstrid med den sygehusplan partifællerne i regionsrådet holder fast i, hvor alle regionens ti sygehuse skal bevares.

TV2 ØSTs reporter, Jacob Sejr, var til stede i Sorø i går aftes. Se ham fortælle om mødets optakt på videoen herunder:
[video:flv:090224_sejr1.flv]

Aftenens hovedperson, Næstveds borgmester Henning Jensen, kunne ikke selv deltage i mødet og havde i stedet sendt sin viceborgmester.

TV2 ØST mødte Henning Jensen tidligere på dagen for at få en forklaring. Se interview herunder:
[video:flv:090224_henningjensen.flv]

Tommy Kamp, politisk ordfører for socialdemokraterne i regionsrådet, havde på forhånd forlangt opbakning til den plan, der allerede er vedtaget. Og det fik han.

Se interviewet med Tommy Kamp herunder:
[video:flv:090224_sejr2.flv]

- Det var et godt og konstruktivt møde. Vi har faktisk været enige hele tiden. Den plan Region Sjælland har, det er den der skal gennemføres. Det er altid godt at få testet om der er enighed om en plan og høre om der er indspark. Det var der ikke. Vi kører efter den plan der er vedtaget i regionen, sagde Tommy Kamp til TV2 ØST.

Se Næstveds viceborgmesters reaktion efter mødet herunder:
[video:flv:090224_sejr3.flv]