S: Roskilde det dårligste sted for specialesygehus

Det dårligste sted at placere Region Sjællands eneste specialesygehus er i Roskilde. I hvert fald, hvis man spørger regionsrådets socialdemokrat Tommy Kamp, skriver Dagbladet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Nykøbing Falster, Slagelse og Køge sygehuse er jo fredet, og af dem, der er tilbage, har Roskilde den dårligste beliggenhed, siger Tommy Kamp,

Støttegruppen til Roskilde Sygehus foreslog ellers i sidste uge, at det vil være oplagt at lave et supersygehus her, blandt andet fordi sygehuset ligger tæt på motorvejen, ligesom det her er lettere at rekruttere læger. Lørdag meddelte De Radikales formand, Ingelise Hansen fra Jyllinge, at hendes parti bakker op om det forslag.

Tommy Kamp ser dog slet ingen grund til denne debat, da regeringen, ifølge Kamp, ikke skal bestemme regionens sygehusplan.

- Så må regeringen selv stå til ansvar, hvis den mener, at sjællænderne kun skal have 600 kroner per borger, mens jyderne skal have 7000 per borger, siger han.

Regionens sygehusplan skal efter planen evalueres i dette forår, og ifølge gruppeformand for Venstre, Kirsten Devantier, er det på tide at komme i arbejdstøjet og finde en vej til regeringens sidste sygehusmilliarder.

- Nu skal vi se, hvilke specialer vi skal søge om at få, og så må vi se, hvordan det passer med sygehusplanen, siger Kirsten Devantier og afviser at kommentere forslaget om placeringen af et specialesygehus.

Hun forventer, at der vil komme en afklaring på hele situationen inden sommerferien.