¨

S-oprøret ulmer på Sjælland

Foto: TV ØST

Flere regionale socialdemokrater kritiserer den socialdemokratiske kurs på Christiansborg og kalder partiets situation for "krise".

Flere lokale socialdemokrater i Region Sjælland har fået nok af den socialdemokratiske kurs på Christiansborg og i en kronik i dagens udgave af Berlingske rejser de regionale medlemmer en hård kritik.

De fremhæver blandt andet skuffende meningsmålinger, der ikke spår socialdemokraterne meget magt eller succes samt den svigtende vælgertilslutning.

-       Tragisk nok, så er det os selv, der har sat os i den situation. Vi har fejlet grundlæggende ved at købe den borgerlige præmis om, at politisk retning og idelogi er ligegyldig, som der står i kronikken i Berlingske.

Det konstaterer socialdemokraternes folketingskandidat Kaare Dybvad, byrådsmedlemmerne Allan Andersen, Christina Krzyrosiak og Karim Arfaoui samt Annemarie Knigge, der er regionsrådsmedlem for partiet i Region Sjælland, som fredag alle sammen drager til fagbevægelsens kursuscenter i Svendborg for at ytre deres utilfredshed overfor Helle Thorning-Schmidt.

-       Socialdemokraters største fejltagelser er som regel, at man tror, at det, der virkede i går, også virker i morgen, lyder der også i kronikken.

Også Socialdemokraternes folketingsmedlem i Kalundborg-kredsen, Rasmus Horn Langhoff støtter op om kredsformændenes kritik.

-       Det er dybt utilfredsstillende at meningsmålingerne i lang tid har ligget under 20 pct. og vælgerne siver til andre parti fordi de ikke kan genkende vores gamle arbejderparti, siger han til DR Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App