S-oprøret ulmer på Sjælland

Flere regionale socialdemokrater kritiserer den socialdemokratiske kurs på Christiansborg og kalder partiets situation for "krise".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere lokale socialdemokrater i Region Sjælland har fået nok af den socialdemokratiske kurs på Christiansborg og i en kronik i dagens udgave af Berlingske rejser de regionale medlemmer en hård kritik.

De fremhæver blandt andet skuffende meningsmålinger, der ikke spår socialdemokraterne meget magt eller succes samt den svigtende vælgertilslutning.

-       Tragisk nok, så er det os selv, der har sat os i den situation. Vi har fejlet grundlæggende ved at købe den borgerlige præmis om, at politisk retning og idelogi er ligegyldig, som der står i kronikken i Berlingske.

Det konstaterer socialdemokraternes folketingskandidat Kaare Dybvad, byrådsmedlemmerne Allan Andersen, Christina Krzyrosiak og Karim Arfaoui samt Annemarie Knigge, der er regionsrådsmedlem for partiet i Region Sjælland, som fredag alle sammen drager til fagbevægelsens kursuscenter i Svendborg for at ytre deres utilfredshed overfor Helle Thorning-Schmidt.

-       Socialdemokraters største fejltagelser er som regel, at man tror, at det, der virkede i går, også virker i morgen, lyder der også i kronikken.

Også Socialdemokraternes folketingsmedlem i Kalundborg-kredsen, Rasmus Horn Langhoff støtter op om kredsformændenes kritik.

-       Det er dybt utilfredsstillende at meningsmålingerne i lang tid har ligget under 20 pct. og vælgerne siver til andre parti fordi de ikke kan genkende vores gamle arbejderparti, siger han til DR Sjælland.