¨

S: Markante socialdemokratiske resultater i den grønne trafikaftale

Socialdemokraterne har presset hårdt på for at sikre den kollektive trafik i den nye aftale om trafikinvesteringer. Det er lykkedes. Vi har presset regeringen til at bruge ekstra penge på letbaner, busser og cykelstier.

- Det har været helt afgørende, at vi har holdt fast i, at der skulle laves en afbalanceret og ambitiøs aftale, som tilgodeser den kollektive trafik, siger Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke.

Den nye grønne trafikaftale sikrer 4 milliarder kroner ekstra til den kollektive trafik, og det er resultatet af lange og seje forhandlinger med regeringen.

- Vi har sikret, at de udsultede busser tilføres en milliard kroner, og  vi har endvidere sikret, at landets næststørste by Århus kan gå i gang med letbaneprojektet. Endelig tages der hul på letbaneprojektet på Københavns vestegn, siger Socialdemokraternes trafikordfører Magnus Heunicke.

Han glæder sig også over, at det er lykkedes at fordoble tilskuddet til cykelpuljen fra 500 millioner kroner til en milliard kroner.

- Alt i alt er der tale om et godt og meget tiltrængt løft af den kollektive trafik. Selvfølgelig havde vi gerne set en endnu bedre aftale, og det er selvfølgelig skuffende, at regeringen ikke har været villig til at gå længere med de store udfordringer, vi står overfor i de kommende år, siger Magnus Heunicke.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App