"Rush hour" på Storebælt 2. juledag

Det er oftest sjællændere, som pakker bilen og drager mod Jylland i julen. 2. juledag skal de hjem igen, og det bliver derfor den travleste dag på Storebælt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sommerdag i juli 2007 passerede 4932 biler Storebæltsbroen på en enkelt time. Den rekord vil chef for betalingsanlæggene på Storebæltsbroen, Jens Kjær Nielsen, gerne slå, og derfor garanterer han ifølge Ritzau, at hans personale er toptrimmet til at få så mange biler igennem betalingsanlæggene som muligt 2. juledag, som spås at blive julens travleste.

Ud fra broens trafikhistorik og vækstprognoser har man beregnet, at cirka 39.000 biler vil passere broen denne dag. Cirka 17.000 biler kører mod Jylland og cirka 22.000 drager mod Sjælland, efter at julen på den anden side af bæltet er overstået. Den travleste time bliver fra kl. 11 til kl. 12, her forventer Storebæltsbroens ansatte cirka 4800 biler igennem anlæggene. Og det er altså denne time, som Jens Kjær Nielsen satser på, hvis timerekorden på 4935 biler fra hin sommerdag skal slås:

- 2. juledag er store trafikdag. Derfor vil det være godt, hvis bilisterne har penge og betalingskort ved hånden eller brobizzen sat frem i forruden på bilen, så vi kan undgå flaskehalse. Hvis danskerne er parate, så er vi også klar til at slå rekorden, siger Jens Kjær Nielsen.