¨

Rundspørge spår nederlag til Kragh

Foto: TV ØST

Kun 30 procent af SF's partiforeningsformænd og byrådsmedlemmer stiller sig bag Astrid Krag i formandskampen.

To uger før SF officielt sætter navn på partiets næste formand, tyder meget på, at hun hedder Annette Vilhelmsen.

En rundspørge foretaget af Politiken Research tegner det hidtil mest entydige billede af, at SF-baglandet klart foretrækker Vilhelmsen frem for sundhedsminister Astrid Krag, der er valgt i Region Sjælland.

238 af SF's 395 partiforeningsformænd og byrådsmedlemmer har svaret, og blandt dem peger 59 procent på erhvervsordføreren, mens kun 30 procent stiller sig bag Astrid Krag.

- Pilen peger helt klart på Vilhelmsen. Det er et meget klart resultat på nuværende tidspunkt, at hun fører så markant, siger professor i statskundskab Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet til Politiken.

- Lokalforeningsformændene repræsenterer jo også medlemmerne, tilføjer han.

Det er netop SF's omkring 15.000 medlemmer, der i sidste ende afgør valget i en urafstemning, hvis resultat bliver offentliggjort 13. oktober. En af de medlemmer af Claus Ditlev Larsen fra Næstved. Han har været meldt ind i SF siden 1974. Han var med, da Holger og konen sagde nej til unionen, og da valget i 2005 stod mellem Villy Søvndal og Pia Olsen Dyhr. I aften skal han beslutte sig for, hvem han vil stemme på som ny formand for SF.

- Jeg håber på at få en god politisk debat. Og jeg håber også, at der bliver trukket lidt forskel op mellem de to, siger Claus Ditlev Larsen.

Det er dog begrænset, hvad der kan rykke sig for Claus Ditlev Larsen. For ham handler det om, hvem der bedst kan varetage partimedlemmernes interesser.

- jeg har indtryk af, at Anette i højere grad har fødderne plantet blandt medlemmerne. Hun er medlemmernes person, mens Astrid i højere grad er toppens person, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App