Rundkørsler giver problemer for lastbilchauffører

I går gled 16 kasser sodavand ud gennem siden på en lastbil i Ringsted. Chaufføren kørte gennem en rundkørsel da det skere. Det er langt fra første gang det sker, og nu rettes der kritik af den populære vejanordning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går aftes var en lastvognschauffør uheldig, da han skulle rundt i rundkørslen på Kaserne Parkvej i Ringsted. Vognen tippede, og varerne i bilen fløj ud. Og det er ikke første gang det går galt.

- Det ser vi tit. Meget tit. Det er jo ikke så længe siden, vi havde en bil, der væltede helt om på siden ude ved stop 39, siger Næstformanden for de Frie Danske Lastbilsvognmænd, Torbjørn bay.

Også hos politiet, har man bemærket, at rundkørslerne volder chaufførerne problemer.

- Vi har tidligere set lastbiler, der er belæsset med blandt andet sodavandsflasker, at læsset simpelthen er faldet af i rundkørsklerne, siger Jan Lauritzen, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi.

Torbjørn Bay medgiver, at chaufførerne også bærer en del af ansvaret selv. Især hvis de kører for stærkt, eller ikke har læsset korrekt. Men selv, når de kører meget roligt, kan det gå galt.

- Jeg har selv oplevet en situation hvor jeg kørte bagved en sodavandstransport, hvor læsset simpelthen faldt af inde i rundkørslen. Og det var ikke fordi den kørte for stærkt eller hasarderet på nogen måde, siger Jan Lauritzen.

I Rådet for Større Færdselssikkerhed, er de godt klar over problematikken. De er dog fortsat fortalere for rundkørslerne.

- Nogle af de små rundkørsler er problematiske for lastbilerne, og det er jo så en opvejen af fremkommelighed og trafiksikkerhed. Fra et trafiksikkerhedsmæssigt synspunkt, er rundkørslerne gode. Der en ulempe, med de store lastbiler, men det bliver altså opvejet af sikkerheden, for alle os andre, siger Søren Troels Berg fra Rådet for Større Færdselssikkerhed.