Rumænsk politi skal stoppe kriminalitet på Sjælland

De sjællandske politikredse vil have østeuropæisk politi her til Sjælland. Det skal stoppe dere landsmænds kriminalitet. Rumænsk politi kan være her inden vintermørket falder på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For nylig fik familien Hansen besøg fra udlandet.

- Politiet mener ikke, at det var danske indbrudstyve, siger Lene Hansen.

Peter Damsvej i Sorø er et af de steder i regionen som er hårdt plaget af øst-kriminelle. Tyvene stjal fjernsyn, smykker og andre dyre ting fra hjemmet. Nu vil politikredsene have rumænske politifolk til sjælland - de skal hjælpe med at opklare de mange tyverier.

- Det er et problem for alle sjællandske politikredse, at vi har mange kriminelle fra Østeuropa. Og især fra Rumænien. Det kan vi se ud fra nationaliteten på dem, som vi sigter, siger politiinspektør Thorkild Steen Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiets mål er, at flere sager bliver opklaret og at der kommer et markant dyk i antallet af tyverier.

- Samtidig får vi også et indblik i, hvordan rumænere agerer og tænker i og med, at rumænsk politi har indsigten i deres eget land, siger politiinspektøren.

TV2 ØST har i den sidste tid vist, hvordan øst-kriminelle hærger i regionen. Hundredevis af kriminelle fra østeuropa bliver i år sigtet for mange typer af kriminalitet. Politiet forventer, at den rumænske hjælp kan være her inden vintermørket falder på.

- Når der er flere mørke timer, så sker der traditionelt også flere indbrud, siger politiinspektøren.

På den indbrudsplagede vej i Sorø håber man, at rumænske politifolk kan give færre søvnløse nætter

- Man kan håbe, at det kan skræmme nogen til at lade være med at komme herop og lave forbrydelser, siger Lene Hansen.