Rovfisk skal tiltrække lystfiskere

På Sjælland skal gedden få internationale lystfiskere til at strømme til. Der er nemlig mange penge at hente i fisketurismen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er et kæmpe potentiale i fisketurismen, det vurderer Fishing Zealand, der er et projekt finansieret af de kommuner, der har valgt at være med. På Sjælland er adskillige kommuner med i projektet, der skal være med til at tiltrække lystfiskere til Sjælland. Det skriver Politiken.dk.

Projektet skal udvikle bæredygtig lystfisketurisme og forbedre fiskemulighederne på Sjælland. Det skal blandt andet ske ved at sikre miljøet og pleje fiskebestanden.  Det overordnede mål er at fordoble antallet af lystfiskere i 2020. Hovedmålgruppen er danskere, tyskere og Hollændere.

- Der er simpelthen så mange penge i fisketurisme. Derfor investerer vi i at få udenlandske lystfiskere til at komme hertil, siger Gordon P. Henriksen, der er projektleder for Fishing Zealand.  

En analyse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i 2010 viste, at der årligt omsætters for 2,9 milliarder kroner i for eksempel fiskebåde, fiskegrej og overnatninger i forbindelse med fiskeri.

Det er ikke kun geder

De udenlandske fiskere er også til makrelfiskeri ved Sjællands Odde og havørrederne langs kysterne, men gedden kan altså noget helt specielt. Og derfor har Sjælland et stort potentiale. Ved Præstø Bugt, Stege Bugt og Stege Nor svømmer der brakvandsgedder, og de lokker mange til. En gedde kan herhjemme blive op til 25 kilo og 150 centimeter.

- De er besat af geddefiskeri. De kommer måske fem dage ad gangen. Lejer både, bor på hotel og spiser på restaurant, siger Gordon P. Henriksen.

Han har allerede hørt fra de lokale i området, at det deres arbejde har tiltrukket flere fisketurister til, og det glæder formanden.