Roskilde vælger våben

Politikerne i Roskilde Kommune vælger de våben, man vil bruge i kampen om at få placeret et supersygehus i Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Umiddelbart bliver der lagt op til, at Roskilde smider syv argumenter på bordet i forbindelse med det høringssvar, som bliver sendt til Region Sjælland.

De syv bud skal overbevise regionsrådet om, at Trekroner og dermed Roskilde er det rigtige sted at placere et kommende storsygehus. Blandt Roskildes syv argumenter overfor regionspolitikerne er;

- At sygehusets beliggenhed ved Roskilde vil gøre det muligt at tiltrække det nødvendige, kvalificerede sundhedspersonale.

- At sygehuset ligger tæt på Roskilde Universitet.

- At sygehuset i Trekroner kommer til at ligge tæt på motorvej og jernbane - landets mest trafikerede jernbanestrækning.

- At man kan tage den meget korte tur fra Trekroner Station til et kommende sygehus til fods.

- At en placering i Roskilde giver mulighed for et tæt samarbejde med psykiatrien, der i forvejen findes på Fjorden i Roskilde.

Forleden meldte Roskildes borgmester Poul Lindor Nielsen (S) sammen med borgmestrene fra Ringsted, Næstved og Lejre ud, at de gik ind for en »barmarks-løsning« - altså et nybygget sygehus helt fra grunden. Og det holder Poul Lindor Nielsen fast i - men han understreger i den forbindelse, at et Trekroner-sygehus er Roskildes førsteprioritet.

//ritzau//