Roskilde Festival kan koste en bil

Roskilde Festival er populær i år, og det prøver billethajer at score nemme penge på. Nogle forlanger en nysynet bil for en billet til den store musikfest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En Roskilde Festival for en bil. Folk er blevet så trætte af billethajer, at de i stigende grad er begyndt at anmelde dem,
lyder det fra auktionssitet Dba.dk. Det skriver metroXpress.

En enkelt sælger ønskede 10.000 for sin billet - eller en nysynet bil eller en god ladcykel.  

Danskerne er blevet så trætte af folk, der forsøger at sælge ting til overpris, at de er begyndt at tage sagen i egen hånd. Hjemmesider som Dba.dk modtager flere og flere henvendelser fra folk, der brokker sig over ulovlige annoncer. Alene de to sidste dage har hjemmesiden slettet omkring 50 annoncer fra sælgere, der prøvede at tjene penge på de desperate folk, der ikke nåede at få billet til årets Roskilde Festival.

- I denne tid har vi ekstra øjne på, fordi der op til festivaler er flere, der prøver at sælge billetterne til overpris. Men det er hurtigt at se, om en annonce overholder reglerne. Blandt andet fordi vi i stigende grad får tip udefra,« fortæller kommunikationskonsulent Simon Karsø til metroXpress.

De mange anmeldelser er en positiv overraskelse hos Midt- og Vestsjællands Politi, der står for
bemandingen på selve festivalen. Politiinspektør Henrik Mikkelsen fortæller, at politiet ved festivalpladsen derfor vil
være lidt mere opmærksomme i år.

- Når det nu ikke lykkes billethajerne at sælge på nettet vil de nok forsøge at sælge dem foran dørene,« siger han, og forudser, at 'sælgerne' ved indgangen derfor vil være væsentligt anderledes, end de plejer at være.

- Det plejer ikke ligefrem at være 'hr-og fru Danmark'-typer, der står derude, men dem vil vi nok se nogle
stykker af i år,« fortæller han til metroxpress.

Generelt advarer vi folk mod at købe billetter andre steder end gennem de officielle salgskanaler. Vi koncentrerer os om, at det er folk med rigtige billetter, der kommer ind, siger Christina Bilde, talskvinde Roskilde Festival

For ganske få dage siden bugnede Dba.dk med ulovlige annoncer, både fra købere og sælgere, der var villige
til at handle til overpris. De fleste af billetterne lå i nærheden af 4.000 kroner - i stedet for de rigtige 1.675 kroner.

På musiksites som for eksempel Gaffa.dk kører diskussionen også, hvor der også opfordres til at politianmelde billethajerne.