Roskilde-aktionærer må opgive håbet

Resterne af den originale Roskilde Bank har indgivet konkursbegæring. Bestyrelsesformand mener, at alt er tabt for bankens aktionærer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter længere tids betalingsstandsning er det nu slut med resterne af den originale Roskilde Bank. Bestyrelsen har indgivet en konkursbegæring.

Den gamle Roskilde Bank blev den 1. september splittet i to: Den nye Roskilde Bank, som bliver drevet af Danmarks Nationalbank, og Selskabet af 1. september 2008 A/S. I sidstnævnte lå kun de ansvarlige lån, som Nationalbanken og Det Private Beredskab ikke ville overtage. 

Men selskabet og bankaktionærerne fik lovning på, at de ville kunne få penge igen, hvis der var overskud, når Roskilde Bank på et tidspunkt var endeligt afviklet.

Nu vurderer bestyrelsen i den gamle Roskilde Bank, at alt håb er ude for aktionærerne.

- Bestyrelsen har erfaret, at der i den nye Roskilde Bank A/S er konstateret et markant stort underskud på 3,5 milliarder kroner. På baggrund heraf finder selskabets bestyrelse det helt urealistisk, at der vil kunne udløses et provenu til kreditorer og aktionærer, udtaler bestyrelsesformand Jens Løgstrup i en fondsbørsmeddelelse.

Selskabets bestyrelse har derfor besluttet at indgive konkursbegæring. Dermed er det nu endeligt slut for den oprindelige bank

/ritzau/