Røde byrødder imod lærerlockout

Over halvdelen af landets byrådsmedlemmer fra S og SF er imod den varslede lærerlockout og mener, at forhandlingerne har været utilfredsstillende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flertal af Socialdemokraternes og SF's byrådsmedlemmer støtter ikke Kommunernes Landsforenings lærer-lockout. Det viser en rundspørge, som Politiken Research har lavet.

Her svarer 56 procent af 459 byrødder fra de to regeringspartier, at de er uenige med KL's bestyrelse i at varsle lockout.

Utilfredse med forhandlingerne

Over halvdelen erklærer sig også generelt utilfreds med måden, som KL har kørt forhandlingerne på.

- Det er utidigt at varsle lockout uden at have igangsat reelle forhandlinger, siger Arne Mikkelsen fra Odsherred, der er en af de SF'ere, der har tænkt sig at skælde ud på KL, når landsforeningen torsdag tager hul på årlige kommunalpolitiske topmøde i Aalborg.

Stor intern kritik

Utilfredsheden er så udbredt i det kommunale bagland, som KL's bestyrelse repræsenterer, at der ifølge Politiken er lagt op til usædvanlig stor intern kritik på mødet i Aalborg. Det mener kommunalforsker Jens Blom-Hansen:

- Det bliver en kontroversiel sag på topmødet. Tallene viser, at der ikke er fuldt fodslag mellem baglandet og KL's bestyrelse, siger Jens Blom-Hansen, der er professor på Aarhus Universitet, til Politiken.

Lille flertal bakker op

I rundspørgen har i alt deltaget cirka 37 procent af alle byrødder. KL kan hente trøst i, at blandt samtlige de 924 byrådsmedlemmer, der har svaret, er 53 procent for og 42 procent imod.

Ligeledes er det også blandt byrådsmedlemmer på tværs af alle partier over halvdelen, som bakker op om KL's forhandlinger generelt.

Utilfredsheden i rundspørgen går typisk på, at KL ikke har forhandlet længe og seriøst nok inden lockoutvarslingen. Særligt SF's byrødder er kritiske.