¨

Rod i papirerne

Foto: TV ØST

Ny kritik af Arbejdsskadestyrelsen: Kritikken hagler ned over Arbejdsskadestyrelsen. De har rod i deres sager, lyder det fra flere sider.

Arbejdsskadeforeningen har rod i deres sagsakter, det siger flere kilder til TV2 ØST. Arbejdsskadeforeningen har oplevet, at Arbejdsskadestyrelsen har sendt fortrolige oplysninger, om andre, til de forkerte, og det er et problem mener foreningen.

 

- Vi har nogle enkelte gange oplevet, at der kommer nogle forkerte papirer fra Arbejdsskadestyrelsen. Det må ikke ske. Det er jo dybt krænkende for de personer, der får udleveret deres papirer til fremmede, siger formanden for Arbejdsskadeforeningen, Kurt A. Nissen, til TV2 ØST.

 

 Ombudsmanden undersøger sikkerheden

Det er ikke kun Arbejdsskadeforeningen, der sidder med styrelsens rod i journalerne.

Sidste år besluttede Ombudsmanden at undersøge, om Arbejdsskadestyrelsen behandler folks fortrolige oplysninger korrekt, den sag er endnu ikke afsluttet, men Ombudsmanden forventer, at den vil være afsluttet inden denne måneds udgang.

 

Seks år uden afgørelse

Arbejdsskadestyrelsens rod er præcis, hvad Jacob Anderson er blevet udsat for. I går fortalte TV2 ØST, hvordan Jacob Anderson efter seks år endnu ikke har fået afsluttet sin sag, fordi Arbejdsskadestyrelsen har lavet adskillige fejl i hans sag.

  Først brugte Arbejdsskadestyrelsen en anden persons røntgenbilleder til, at afgøre Jacob Andersons méngrad. Derefter brugte de forældede oplysninger om hans indkomst og helbred.

Nu viser det sig, at styrelsen også sendte personlige og fortrolige oplysninger om en kvindes sag til ham ved en fejl.

 

- Det er en dårlig komedie, fordi det er fejl, der bare ikke må ske, og det er fejl, der påvirker ens liv i længden, fortæller Jacob Anderson.

 

Styrelsen har ifølge Jacob Andersons advokat, Helle Hald, lavet adskillige fejl, og det har trukket hans sag i langdrag.

 

- Jacobs sag er meget speciel. Den har trukket ud i utrolig lang tid, og så er der hele to gange kommet andre menneskers sagsakter ind i hans sag, og det er notorisk fejl fra den offentlig myndigheds side, siger Helle Hald, fra Sirius Advokater.

 

Arbejdsskadestyrelsen erkender problem

Fejlene ser de også hos Ankestyrelsen. Sidste år besluttede Ankestyrelsen enten at ændre, eller sende, en fjerdedel af klagesagerne tilbage til Arbejdsskadestyrelsen.

TV2 ØST har gennem flere dage forsøgt at få et interview med Arbejdsskadestyrelsen, så de kan svare på kritikken, men det vil de ikke, de har i stedet en e-mail, hvor de blandt andet skriver:

 

   Arbejdsskadestyrelsen modtager dagligt omkring 15.000 siders akter om arbejdsskadesager fra tilskadekomne, læger, arbejdsgivere, kommuner med flere. Alle disse sider bliver indscannet i vores system, idet al sagsbehandling sker digitalt. Sagsakter kan være blandet sammen, når vi modtager dem, og det opdager vi desværre ikke altid ved indscanningen. Vi er opmærksomme på problemet, og tager det meget alvorligt.

 

Der skal strammes op

Arbejdsskadeforeningen mener, at Arbejdsskadestyrelsen skal stramme op.

 

- De burde næsten tjekke det en ekstra gang, det er jo derfor vi har et cpr-nummer system, det er for at tingene ikke bliver blandet sammen, siger Kurt A. Nissen, der er formand for Arbejdsskadeforeningen.

03:36 Luk video

 

 

 

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App