¨

Rød blok får medvind

Foto: TV ØST

SF og Socialdemokraterne går samlet frem ifølge den første landsdækkende valgstedsmåling. Venstre går også tilbage med 2,6 procentpoint

Selvom Socialdemokraterne på landsplan selv går tilbage, kan de ride på SF's succes i for at få endnu mere lokal indflydelse.

Det kommer ikke til at få den store betydning for alle deres borgmesterposter. De vil måske endda tage nogle af Venstres, fordi den røde fløj samlet set står stærkere, siger valgforsker Kasper Møller Hansen til Ritzau.

Ved kommunalvalget i 2005 fik Socialdemokraterne indvalgt 8 borgmestre her i regionen

Valgstedsmålingen var dagens første og er lavet af DR ved at spørge folk i hele landet, hvad de har stemt på vej ud fra afstemningstederne.

I alt står rød blok til at få 52,1 procent af stemmerne mod blå bloks 45,4 procent, mens de resterende stemmer går til lokallister.

Tallene dækker over, at SF bliver den store sejrherre. Med en fremgang på 5,2 procentpoint bliver SF landets tredjestørste parti med 12,6 procent.

Socialdemokraterne er dog stadig det største parti med 30 procent af stemmerne, selv om partiet går tilbage med 4,3 procentpoint. Venstre går også tilbage med 2,6 procentpoint til 24,9 procent.

Blandt de borgerlige partier går De Konservative frem med 1,3 procentpoint til 11,6 procent og Dansk Folkeparti med tre procentpoint til 8,9 procent.

De Radikale får 4 procent og Enhedslisten får 2,5 procent.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App