Ringsted går med i landdistrikters fællesråd

Ringsted Kommune går med i Landdistrikternes Fællesråd, der vil skabe bedre muligheder for at bo og leve udenfor de største byer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted Kommune har besluttet at melde sig ind i Landdistrikternes Fælklesråd.

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

I forvejen er Faxe, Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved, Slagelse, Kalundborg, Holbæk og Odsherred Kommuner fra vores område med i foreningen.

Det nyeste kommunale medlem bliver modtaget med åbne arme af formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

- Vi byder Ringsted Kommune hjerteligt velkommen hos Landdistrikternes Fællesråd og glæder os over, at vi i fællesskab kan arbejde for at skabe yderligere udvikling i de mindre samfund fremover, siger Steffen Damsgaard.

- Skal vi skabe bedre rammer for at bo, leve og arbejde i hele landet, er det fuldstændig afgørende, at vi står sammen. Med over halvdelen af landets kommuner som medlem har vi en stemme, politikerne ikke kan overhøre, siger Steffen Damsgaard.

Borgmester: Lokalsamfund banede vejen

I Ringsted Kommune er det lokalsamfundene, som har banet vejen for et medlemskab af Landdistrikternes Fællesråd, fortæller borgmester Henrik Hvidesten (V).

- I Ringsted Kommune vil vi gerne støtte op om det store arbejde, der foregår i vores aktive lokalråd, som har organiseret sig i Landsbyforum. De har anbefalet os at melde os ind i Landdistrikternes Fællesråd, og vi håber herigennem at få et styrket grundlag for at samarbejde med de lokale ildsjæle i hele Ringsted Kommune, siger han.