¨

Rigspolitiet skal undersøges i sag om bestikkelse

Foto: TV ØST

Seks personer er varetægtsfængslet i en stor bestikkelsessag. Rigspolitiet indleder en intern undersøgelse, og it-firmaer lover at bistå med opklaringen.

En prekær og omfattende sag om bestikkelse fik onsdag Rigspolitiet til at indlede en intern undersøgelse, efter at det kom frem, at højtstående medarbejdere i Rigspolitiet, Region Sjælland og Kriminalforsorgen er anklaget for at have modtaget bestikkelse af it-leverandører.

- Det er åbenlyst en sag, som vi betragter med meget stor alvor. Indtil der foreligger en afklaring af, hvad der er foregået, har Rigspolitiet ikke yderligere kommentarer, siger økonomidirektør i Rigspolitiet Nikolaj Veje i en pressemeddelelse.

Seks personer varetægtsfængslet

Undersøgelsen skal afklare, om der er foregået uregelmæssigheder i forbindelse med vedkommendes ansættelse i politiet, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Tirsdag kom det frem, at 13 personer er sigtet i en bestikkelsessag på Lolland-Falster og i Region Sjælland. Natten til onsdag besluttede Retten i Nykøbing Falster at varetægtsfængsle seks personer i fire uger efter et mere end 13 timer langt grundlovsforhør.

Samtlige seks, hvoraf én altså er ansat i Rigspolitiet og én i Region Sjælland, har på stedet kæret kendelsen om fængsling til Østre Landsret. De to er sigtet for at have modtaget bestikkelse fra to it-firmaer, mens fire andre er sigtet for at yde bestikkelse.

De fire er medarbejdere i to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea A/S. Angiveligt skal der på en særskilt konto i Atea være stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte. Sigtelserne i sagen er rejst efter straffelovens paragraf 122 og 144, som drejer sig om henholdsvis at yde og modtage bestikkelse inden for det offentlige.

Atea: Vi gør alt for at hjælpe

I It-firmaet Atea fastslår administrerende direktør Morten Felding, at man er klar til at bistå med opklaringen.

- Vi gør alt tænkeligt for at hjælpe Region Sjælland og det danske politi med opklaringen og stiller os til rådighed med alle oplysninger, vi måtte ligge inde med, siger Morten Felding i en pressemeddelelse.

- Det drejer sig om en sag, der i det væsentligste involverer tidligere Atea-medarbejdere, som nu er ansat i en anden it-virksomhed, og måske en nuværende medarbejder hos Atea, hedder det videre.

- I den forbindelse har vi givet politiet fuld adgang til Ateas bogholderi, siger Morten Felding.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App