¨

Rigspolitiet overvejer nye bøder efter mistanke om fusk

Foto: TV ØST

En sag om mistanke af snyd med bødepenge i politiet, får Rigspolitiet til at overveje, om der skal laves om på proceduren.

Rigspolitiet overvejer at ændre proceduren for udskrivelse af bøder. Det sker, efter at to betjente i henholdsvis Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er blevet sigtet for at putte bødepenge fra udlændinge i egen lomme, skriver Sjællandske.

Begge betjente blev anholdt i april sidste år, men nægter sig skyldige i anklagerne. Betjenten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal i tre tilfælde have stukket bødepenge fra udlændinge i egen lomme. Udlændinge betaler bøder direkte, når de bliver standset for lovovertrædelser i Danmark, og derfor er det betjenten, der får pengene mellem hænderne. Det er uvist hvor mange sager, færdselsbetjenten fra Midt- og Vestsjællands Politi er mistænkt for at stå bag.

Svært at dæmme op for

Rigspolitiet afventer nu de to sagers afgørelser i retten, før det vil tage endeligt stilling til, om proceduren for bødeudskrivelser skal ændres, men det er svært 100 procent at dæmme op for snyd, lyder det.

- Hvis den rette onde vilje er til stede, og man vil snyde, så kan man snyde, og det er ikke bare i politiet, men i alle brancher, siger Erik Mather, der er leder af færdselsafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Thomas Kristensen fra Rigspolitiets kommunikationsafdeling er enig.

- Det kan være svært at dæmme op for snyd, hvis nogen virkelig vil snyde. Det er derfor, vi skal tænke os grundigt om, før vi laver noget om, siger han til avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App