¨

Rigspolitichef: Betjentes overarbejde er på vej ned

Foto: TV ØST

De 900.000 timers overarbejde politiet bærer på sig er på vej til at blive nedbragt, siger Rigspolitiets chef. Det gælder også her i regionen.

De danske politimænd og -kvinder har på fem måneder arbejdet 900.000 timer mere, end de skulle. Men ifølge chef for Rigspolitiet, Jens Henrik Højbjerg, er de danske politikredse i gang med at løse problemet.

- Faktum er, at politikredsene generelt er godt i gang med at nedbringe den opsparede frihed. Folketingets ekstrabevilling har givet mulighed for, at vi kan udbetale en del af de timer, som medarbejderne har til gode, siger Jens Henrik Højbjerg i en skriftlig kommentar.

Han henviser til, at Folketingets Finansudvalg i april afsatte 150 millioner kroner til beskyttelse mod terror.

De 900.000 timer, et tal der stammer fra Rigspolitiet, er optjent fra januar til maj i år, og skyldes primært ifølge rigspolitichefen ekstraarbejde i forbindelse med skudattentaterne i København 14. februar. Også politikredsene her i regionen måtte lægge deres arbejdskraft til i København.

Samlet set har politistyrken i alt 1,6 millioner timers afspadsering til gode, hvilket ifølge Politiforbundet svarer til 1000 fuldtids politistillinger.

I april i år var det samlede antal overarbejdstimer på 370.000 timer, viser et svar til Folketinget ifølge Berlingske.

 /ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App