Rex går fra Dansk Folkeparti

Sygehusplanen får dramatiske konsekvenser for Dansk Folkeparti. Partiets gruppeformand i Regionsrådet, Michael Rex, forlader nu sit parti. Og den markante politiker smækker med døren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg vil ikke finde mig i, at Christiansborg vil diktere, hvad jeg skal mene om sygehusplanlægningen. Derfor har jeg netop meddelt mine kolleger, at jeg forlader Dansk Folkeparti.

Sådan sagde Michael Rex umiddelbart efter formiddagens møde i Forretningsudvalget i Region Sjælland, hvor netop sygehusplanen var på dagsordenen. Michael Rex er i mindretal i sin egen gruppe. Tre af Dansk Folkepartis medlemmer peger i lighed med et flertal i Regionsrådet på Køge som det kommende hovedsygehus. Michael Rex vil have Næstved.

- Det er naturligt, at vi er uenige om sådan en sag. Det kan jeg godt leve med. Men Dansk Folkeparti på Christiansborg forlangte, at vi skulle blive enige i gruppen. Det kunne vi ikke, sagde Michael Rex.

Organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti Carl Christian Ebbesen beklager til TV2 Øst, at Michael Rex ikke kunne være med til at samle de fire df-medlemmer i regionsrådet.

- Det dur ikke, at man i ét parti melder fire forskellige ting ud, siger Carl Christian Ebbesen.

Michael Rex har været med i Dansk Folkeparti siden partiets start. Han er også valgt ind i kommunalbestyrelsen i Næstved.

- Og det har ikke været let at træffe beslutningen om at forlade partiet. Det har gjort ondt. Men der ingen udvej, sagde han for kort tid siden til TV2 ØST.