¨

Retssag mod officer bliver historisk

Foto: TV ØST

Retssagen mod en officer, der er tiltalt for grov pligtforsømmelse i forbindelse med en episode, der kostede den 22-årige soldat Jacob Sten Lund Olsen livet i Afghanistan, bliver historisk.

Retssagen mod den officer, der er tiltalt for grov pligtforsømmelse i forbindelse med en episode, der kostede den 22-årige soldat Jacob Sten Lund Olsen livet i Afghanistan, bliver historisk.

Det er første gang nogensinde, at en dommer skal tage stilling til om en konkret krigshandling i felten er foregået efter bogen. Det skriver Ekstra Bladet.

3. september bliver den 22-årige Jacob Sten Lund Olsen dræbt af en skjult sprængladning, da han sammen med sin gruppe, går ind i en afghansk bebyggelse, der på et kort er markeret som forbudt område på grund af minefare. Og den unge soldats delingsfører risikerer nu at blive dømt for ikke at beordre sine soldater hurtigt nok ud, da han opdager, de er gået ind.

- Jeg tror, at systemet har behov for få at vide, hvor går grænserne. Ligesom da man havde de første retssager omkring skudsager hos politiet. Nu vil systemet have afgrænset, hvad kan militærfolk gøre og ikke gøre, siger forsvarsadvokat for delingsføreren, Torben Koch til avisen.

Retssagen kommer sandsynligvis til at køre i marts måned næste år i Københavns Byret. Premierløjtnanten er tiltalt for pligtforsømmelse af særlig grov karakter. Under væbnet konflikt kan forseelsen straffes med op til tre års fængsel.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App