Danskerne tager oftere ud og spiser en god middag på restauranter landet over. Det er også tilfældet på Sjælland, og det har betydet en stigning i fuldtidsbeskæftigelsen hos hoteller og restauranter på seks procent siden 2008.
Det skriver Sjællandske.
- Danskerne går mere ud at spise, og det skaber en positiv spiral og skubber væksten i gang. Det åbner markedet og giver plads til flere aktører. Der kommer flere turister og flere overnattende gæster, og så følger beskæftigelsen hotellerne med op, siger Kirsten Munch Andersen, politisk chef i brancheorganisationen Horesta, til Sjællandske.
Ligger under landsgennemsnittet
Generelt blev der skabt 306 flere fuldtidsstillinger i Region Sjælland fra 2008 til 2015, og det kan man blandt andet mærke i Stevns. Her er antallet af fuldtidsbeskæftigede steget med 51 procent på syv år.
Region Sjælland ligger dog et stykke under landsgennemsnittet på 16,4 procent, men Kirsten Munch Andersen ser større potentiale i regionen.
- Med mere fælles fokus kunne man løfte hele regionen og alle kommunerne. Det, der rykker noget, er at lave en turismestrategi og at prioritere erhvervet, siger hun.