Renoveringspuljen kan være tom i morgen

Efter tre timer har 50.000 fået en kvittering på deres ansøgning om renoverings-tilskud. Kassen kan være tom i morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange tusinde har allerede søgt om tilskud til renoveringer via boligforbedringer.dk.  Og fortsætter Erhvervs- og Byggestyrelsen med at modtage ansøgninger i samme tempo, går der ikke lang tid, før styrelsen løber tør forpenge, skriver Politikens forbrugersite, tjek.dk.

- Hvis det fortsætter på denne her måde, så kan man gætte på, at det bliver en gang i morgen, siger Henning Steensig, vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen til tjek.dk.

TV2 ØST har interviewet professor i økonomi fra RUC, Bent Greve, om puljens effekter. Se hele interviewet herunder:
[video:flv:090414_greve.flv]

Næsten alle vil blive godkendt Han regner med, at mere end 90 procent af alle ansøgninger vil blive godkendt.

- Vi påregner, at de ansøgninger, der kommer igennem, er korrekt udfyldt, og at ganske få vil søge om noget, man ikke kan få tilskud til, siger Henning Steensig til tjek.dk.

Han regner med, at kunne besvare mange tusinde ansøgninger om dagen, når først sagsbehandlingen er kommet i gang.

- Vi har uddannet 60 nye medarbejdere som selvfølgelig bliver hurtigere med tiden. Om en uges tid, når vi er oppe i omdrejninger skulle vi gerne kunne sende et sted mellem 15 og 20 tusinde tilsagn ud om ugen, siger Henning Steensig.

Ved middagstid havde omkring 100.000 bestilt et password til siden, men Henning Steensiug understreger, at der vil være mange af dem, der ikke bliver brugt.

- Vi kan se, at der er rigtig mange, der har sat hele familien til at logge på og søge tilskud til samme adresse. I de 90.000 gemmer der sig derfor en hel del gengangere, siger han.

Han forsikrer, at gengangerne vil blive sorteret fra, når ansøgningerne kigges igennem. Der kan nemlig kun søges om tilskud én gang per adresse. Der er i alt sat 1,5 mia. kroner af til boligforbedringer. Puljen åbnede klokken ni i morges, men allerede ved middagstid, er trykket på hjemmsiden ved at aftage, fortæller Henning Stensig